abonneren

Windows 7: Toegangsrechten instellen

U kunt de toegangsrechten per map per gebruiker of gebruikersgroep definiƫren.Klik op de map die u wilt aanpassen, kies Eigenschappen tabblad Beveiliging. Op dit tabblad ziet u alle gebruikers en gebruikersgroepen die toegang hebben tot de map. Standaard hebben Administrators en de maker van de map toegang.
Door een gebruiker te selecteren, ziet u in het vak eronder welke rechten zijn toegekend. Zelf kunt u individuele gebruikers of gebruikersgroepen toevoegen. Klik op Bewerken. In het geopende venster klikt u vervolgens op Toevoegen. Geef de volledige naam van een gebruiker of gebruikersgroep op. Klik op Namen Controleren om te controleren of de gebruiker of groep bestaat en klik op OK om het venster te sluiten. Vervolgens geeft u in het vak Machtigingen aan welke rechten de gebruiker of groep krijgt.

Vraagt u zich af wat het verschil is tussen het vinkje weghalen bij Toestaan en het plaatsen van een vinkje bij Weigeren? In de meeste gevallen is het aan te raden om u te beperken tot de kolom Toestaan. De instelling Weigeren wordt vaak gebruikt in complexe omgevingen waar voor bepaalde bestanden of mappen expliciet toegang moet worden ontzegd. Voorkom onnodige complexiteit en vermijd de kolom Weigeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord