abonneren

Windows 7: Taakplanner (III)

Wilt u weten wat u allemaal met de taakplanner intestelt hebt? Windows 7 kan een overzicht tonen van actieve taken. Windows 7 kan een overzicht tonen van actieve taken. In de Taakplanner kiest u voor Actie, Alle actieve taken weergeven. Een nieuw venster wordt geopend. In de kolommen Gestart en Uitvoeringsduur ziet u wanneer de taak is begonnen en hoeveel tijd deze in beslag neemt.
Klik op Vernieuwen om na verloop van tijd te controleren op nieuwe taken.

Wilt u de computer op een specifiek moment automatisch afsluiten? Ook hiervoor kunt u gebruikmaken van de Taakplanner en een speciale afsluitopdracht. Klik in het hoofdvenster van Taakplanner op Basistaak maken. Geef een naam en beschrijving op en klik op Volgende. Kies wanneer de taak moet plaatsvinden en klik wederom op Volgende. In het actievenster kiest u voor de optie Een programma starten. Bij Programma/script typt u vervolgens %WINDIR%\System32\Shutdown.exe. Bij Parameters toevoegen typt u /s. Klik op Volgende en tot slot op Voltooien. De opdracht Shutdown.exe kent nog een aantal interessante parameters die u kunt gebruiken. Gebruik /t 30 (dus Shuwdown.exe /s /t 30) als u de computer dertig seconden na het uitvoeren van de opdracht wilt afsluiten. Wilt u de computer niet alleen afsluiten, maar ook weer opnieuw opstarten? Gebruik /r in plaats van /s (dus Shutdown.exe /r). U gebruikt /l om de huidige gebruiker af te melden, en /h als u de computer in de sluimerstand wilt schakelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord