abonneren

Windows 7: Standaardknop aanpassen

Via het menu Start kunt u de pc of laptop uitschakelen. De standaardfunctie van deze knop kunt u aanpassen. Zo kunt u ook aanpassen wat er gebeurd als u het deksel van uw laptop sluit of op de aan/uit knop drukt.Dat is handig als u decomputer bijvoorbeeld altijd in de sluimerstand wilt schakelen en de afsluitfunctie nauwelijks gebruikt. Rechtsklik op Start en kies Eigenschappen.
Selecteer het tabblad Menu Start. Bij Actie voor aan/uit-knop kiest u wat er bij het aanklikken moet gebeuren: Andere gebruiker, Afmelden, Vergrendelen, Opnieuw opstarten, Slaapstand, Sluimerstand of Afsluiten. Sluit het venster met een klik op OK.

In Windows 7 kunt u ook opgeven wat er moet gebeuren als u het deksel van de laptop sluit. Afhankelijk van de energie-instelling (accu of netstroom) kan de actie worden bepaald. In het hoofdvenster van Energiebeheer kiest u voor Het gedrag van het sluiten van het deksel bepalen (links in het venster). Bij Actie als ik het deksel sluit kiest u voor de gewenste instelling bij zowel Op accu als Netstroom. In hetzelfde venster bepaalt u wat er moet gebeuren als u op de aan-uitknop van de laptop drukt en welke actie Windows moet nemen als u op de slaapstandknop drukt (indien aanwezig).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Laatste Vacatures