abonneren

Windows 7: Standaardknop aanpassen

Via het menu Start kunt u de pc of laptop uitschakelen. De standaardfunctie van deze knop kunt u aanpassen. Zo kunt u ook aanpassen wat er gebeurd als u het deksel van uw laptop sluit of op de aan/uit knop drukt.Dat is handig als u decomputer bijvoorbeeld altijd in de sluimerstand wilt schakelen en de afsluitfunctie nauwelijks gebruikt. Rechtsklik op Start en kies Eigenschappen.
Selecteer het tabblad Menu Start. Bij Actie voor aan/uit-knop kiest u wat er bij het aanklikken moet gebeuren: Andere gebruiker, Afmelden, Vergrendelen, Opnieuw opstarten, Slaapstand, Sluimerstand of Afsluiten. Sluit het venster met een klik op OK.

In Windows 7 kunt u ook opgeven wat er moet gebeuren als u het deksel van de laptop sluit. Afhankelijk van de energie-instelling (accu of netstroom) kan de actie worden bepaald. In het hoofdvenster van Energiebeheer kiest u voor Het gedrag van het sluiten van het deksel bepalen (links in het venster). Bij Actie als ik het deksel sluit kiest u voor de gewenste instelling bij zowel Op accu als Netstroom. In hetzelfde venster bepaalt u wat er moet gebeuren als u op de aan-uitknop van de laptop drukt en welke actie Windows moet nemen als u op de slaapstandknop drukt (indien aanwezig).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord