abonneren

Windows 7: Schijfopruiming met schoonmaakprofiel

U kunt het schoonmaken in Windows 7 automatiseren. Normaal gesproken kiest u bij het uitvoeren van Schijfopruiming welke schijf en welke onderdelen u wilt opschonen.U kunt het schoonmaken in Windows 7 automatiseren. Normaal gesproken kiest u bij het uitvoeren van Schijfopruiming welke schijf en welke onderdelen u wilt opschonen. Met een schoonmaakprofiel is dit werk niet meer nodig.
Druk op Windows-toets + R om het venster Uitvoeren te openen. Vervolgens typt u Cleanmgr /sageset:N. Vervang N hierbij door een waarde tussen 0 en 65535, bijvoorbeeld Cleanmgr /sageset:10. Klik op OK. Schijfopruiming wordt gestart. Geef de instellingen op die u aan dit profiel wilt koppelen (zoals de Windows-onderdelen die u tijdens de schoonmaaksessie wilt opruimen). Klik op OK. De instellingen worden opgeslagen in het profiel.

Tijd om het profiel uit te voeren. Druk wederom op Windows-toets + R om het venster Uitvoeren te openen. Nu typt u Cleanmgr /sagerun:N (vervang opnieuw N door het nummer dat u eerder hebt toegekend). Klik op OK. Schijfopruiming wordt volautomatisch uitgevoerd met uw eigen profielinstellingen. Eerder las u dat u een eigen getal aan het profiel kunt toekennen. Dit maakt het mogelijk om meerdere profielen aan te maken en aan te roepen via het unieke nummer. Zo kunt u bijvoorbeeld onderscheid maken tussen een grondige en een lichte schoonmaaksessie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags: