abonneren

Windows 7 populairste besturingssysteem ter wereld

Microsoft’s Windows 7 is al bijna vier jaar oud, maar het gebruik van dit besturingssysteem groeit momenteel sneller dan zijn jongere broertje Windows 8. Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeker NetMarketshare. Windows 8, nu bijna een jaar oud, wordt zelfs door steeds minder consumenten geïnstalleerd.

Uit de septembercijfers van NetMarketshare valt op dat Windows 7 de afgelopen maand harder is gegroeid dan het nieuwere Windows 8. Het marktaandeel van Windows 8 is in september namelijk meer met 0,61 procent gegroeid, terwijl het gebruik van Windows 7 met 0,8 procent toenam.

Ook vorige maand maakte het oudere besturingssysteem een groei door en vrijwel het hele jaar hangt het marktaandeel van Windows 7 rond de 44 procent. Windows 8 blijft op het moment hangen op een aandeel van 8,02 procent. Dit betekent dat de nieuwste versie van Microsoft’s besturingssysteem op iets meer dan acht procent van alle computers is geïnstalleerd.

Windows-gebruikers lijken dus minder snel geneigd om over te stappen op het grafisch aangepaste Windows 8 en blijven diens voorganger omarmen. Wereldwijd is Windows 7 dan ook het populairste besturingssysteem, merkt NetMarketshare. Landen als China en Oezbekistan zijn de uitzonderingen die de regel bevestigen: daar wordt Windows XP nog steeds het vaakst gebruikt. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: