abonneren

Windows 7 passeert Windows XP

De vlag kan uit bij Microsoft! In de VS is Windows 7 nu Windows XP voorbij als het meest gebruikte besturingssyteem voor pc’s. Ook in Nederland is dat het geval.

Dit blijkt uit de cijfers van marktonderzoeker Statcounter over de afgelopen maand. In de VS groeide het marktaandeel van Windows 7 naar 32 % terwijl Windows XP daalde naar iets meer dan 31 %. In Nederland zien we vergelijkbare getallen met 34 % voor Windows 7 en 33% voor XP. Wereldwijd is het het nieuwste besturingsysteem voor pc’s nog lang niet zover. Hier staat het gebruik over dezelfde periode van van Windows XP met 47 % net iets onder de 50 % met Windows 7 op 31 %.

Het gebruik van Windows Vista daalt maar heel langzaam en heeft wereldwijd een marktaandeel van ruim 13 %, Mac OS blijft stabiel op ca. 6,5 % staan. 

Via: SeatlePi

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord