abonneren

Windows 7: Mobiliteitscentrum

Met Windows-toets + X roep je het Mobiliteitscentrum op. Via dit venster heb je toe-gang tot de belangrijkste opties voor mobiel gebruik.

Hier kun je onder meer de helderheid van het beeldscherm aanpassen, een energieschema kiezen en de computer in de prestatiemodus schakelen. In ditzelfde venster vind je de optie om de schermstand aan te passen van liggend naar staand, handig als je gebruikmaakt van een tablet-pc met kantelbaar scherm.

Mobiliteitscentrum uitschakelen

Wil je het Mobiliteitscentrum uitschakelen, bijvoorbeeld omdat je hiervoor alternatieve software gebruikt of niet wilt dat op een gedeelde computer het Mobiliteitscentrum door andere gebruikers wordt aangeroepen? Schakel het uit. Je gebruikt hiervoor Groepsbeleid. Open het menu Start en typ Gpedit. msc in het zoekvak. Druk op Enter. Open de sectie Gebruikersconfiguratie, Beheersjablonen, Windows-onderdelen. Ga naar Windows Mobiliteitscentrum. Rechtsklik op Windows Mobiliteitscentrum uitschakelen en kies Bewerken, Ingeschakeld. Klik op OK en sluit het venster van Groepsbeleid. Het Mobiliteitscentrum is nu niet meer toegankelijk.
 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie