abonneren

Windows 7: Mobiliteitscentrum

Met de toetsencombinatie Windows-toets + X roept u het Mobiliteitscentrum op. Via dit venster hebt u toegang tot de belangrijkste opties voor mobiel gebruik. Met de toetsencombinatie Windows-toets + X roept u het Mobiliteitscentrum op. Via dit venster hebt u toegang tot de belangrijkste opties voor mobiel gebruik.
Hier kunt u onder meer de helderheid van het beeldscherm aanpassen, een energieschema kiezen en de computer in de prestatiemodus schakelen (hierover leest u verderop meer). In ditzelfde venster vindt u de optie om de schermstand aan te passen van liggend naar staand. Deze optie is handig als u gebruikmaakt van een tablet-pc met kantelbaar scherm.

Mobiliteitscentrum uitschakelen
Wilt u het Mobiliteitscentrum uitschakelen, bijvoorbeeld omdat u hiervoor alternatieve software gebruikt of niet wilt dat op een gedeelde computer het Mobiliteitscentrum door andere gebruikers wordt aangeroepen? Schakel het uit. U gebruikt hiervoor Groepsbeleid. Open het menu Start en typ Gpedit.msc in het zoekvak. Druk op Enter. Open de sectie Gebruikersconfiguratie, Beheersjablonen, Windows-onderdelen. Ga naar Windows Mobiliteitscentrum. Rechtsklik op Windows Mobiliteitscentrum uitschakelen en kies Bewerken, Ingeschakeld. Klik op OK en sluit het venster van Groepsbeleid. Het Mobiliteitscentrum is niet meer toegankelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie