abonneren

Windows 7: Mobiliteitscentrum

Met de toetsencombinatie Windows-toets + X roept u het Mobiliteitscentrum op. Via dit venster hebt u toegang tot de belangrijkste opties voor mobiel gebruik. Met de toetsencombinatie Windows-toets + X roept u het Mobiliteitscentrum op. Via dit venster hebt u toegang tot de belangrijkste opties voor mobiel gebruik.
Hier kunt u onder meer de helderheid van het beeldscherm aanpassen, een energieschema kiezen en de computer in de prestatiemodus schakelen (hierover leest u verderop meer). In ditzelfde venster vindt u de optie om de schermstand aan te passen van liggend naar staand. Deze optie is handig als u gebruikmaakt van een tablet-pc met kantelbaar scherm.

Mobiliteitscentrum uitschakelen
Wilt u het Mobiliteitscentrum uitschakelen, bijvoorbeeld omdat u hiervoor alternatieve software gebruikt of niet wilt dat op een gedeelde computer het Mobiliteitscentrum door andere gebruikers wordt aangeroepen? Schakel het uit. U gebruikt hiervoor Groepsbeleid. Open het menu Start en typ Gpedit.msc in het zoekvak. Druk op Enter. Open de sectie Gebruikersconfiguratie, Beheersjablonen, Windows-onderdelen. Ga naar Windows Mobiliteitscentrum. Rechtsklik op Windows Mobiliteitscentrum uitschakelen en kies Bewerken, Ingeschakeld. Klik op OK en sluit het venster van Groepsbeleid. Het Mobiliteitscentrum is niet meer toegankelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord