abonneren

Windows 7: Installeren via Usb-stick

Windows 7 laat zich weliswaar sneller installeren dan voorloper Vista, maar het gaat nóg vlugger als u de installatie niet vanaf dvd, maar via usb-stick laat verlopen - iets wat wellicht de enige optie is als u Windows 7 op een netbook wilt krijgen. (alleen met behulp van Windowd Vista)Dat kan als volgt: start Windows Vista op - via XP werkt het niet - en plug de usb-stick in (minstens 3 GB).
Ga naar de opdrachtprompt en voer het commando diskpart uit. Achter de nieuwe prompt voert u dan list disk uit. Noteer het schijfnummer dat naar uw usb-stick verwijst (vergis u niet!) en tik de opdracht select disk x in (waarbij u x vervangt door het genoteerde nummer). Nu voert u in volgorde de volgende commando's uit:

clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=fat32
assign
exit

Vervolgens kopieert u alle bestanden van de installatie-dvd van Windows 7 naar die stick. Dat doet u als volgt: ga naar de opdrachtregel en voer het commando xcopy e:\*.* f: /e uit (waarbij e: in dit voorbeeld verwijst naar het dvd-station en f: naar de usb-stick).

Met de parameter /e zorgt u ervoor dat ook alle submappen mee worden overgezet (wij telden circa 830 bestanden). Ten slotte zorgt u ervoor dat de beoogde pc vanaf deze usb-stick opstart.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags: