abonneren

Windows 7: Installeren via Usb-stick

Windows 7 laat zich weliswaar sneller installeren dan voorloper Vista, maar het gaat nóg vlugger als u de installatie niet vanaf dvd, maar via usb-stick laat verlopen - iets wat wellicht de enige optie is als u Windows 7 op een netbook wilt krijgen. (alleen met behulp van Windowd Vista)Dat kan als volgt: start Windows Vista op - via XP werkt het niet - en plug de usb-stick in (minstens 3 GB).
Ga naar de opdrachtprompt en voer het commando diskpart uit. Achter de nieuwe prompt voert u dan list disk uit. Noteer het schijfnummer dat naar uw usb-stick verwijst (vergis u niet!) en tik de opdracht select disk x in (waarbij u x vervangt door het genoteerde nummer). Nu voert u in volgorde de volgende commando's uit:

clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs=fat32
assign
exit

Vervolgens kopieert u alle bestanden van de installatie-dvd van Windows 7 naar die stick. Dat doet u als volgt: ga naar de opdrachtregel en voer het commando xcopy e:\*.* f: /e uit (waarbij e: in dit voorbeeld verwijst naar het dvd-station en f: naar de usb-stick).

Met de parameter /e zorgt u ervoor dat ook alle submappen mee worden overgezet (wij telden circa 830 bestanden). Ten slotte zorgt u ervoor dat de beoogde pc vanaf deze usb-stick opstart.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord