abonneren

Windows 7: Groepsbeleid

Kent u het onderdeel Groepsbeleid al? Dit is een uiterst krachtig onderdeel van Windows 7 waarmee u instellingen voor de medegebruikers opgeeft. Groepsbeleid bestaat uit tientallen instellingen die u vanuit één centraal venster kunt aanpassen. Open het menu Start en typ Gpedit.msc in het zoekvak. Druk op Enter.
Het venster van Groepsbeleid is opgebouwd uit twee delen: links vindt u de optiecategorieën. Klik op een categorie om de bijbehorende instellingen in het rechtervenster te tonen. Als u Windows 7 met meerdere gebruikers deelt, is vooral de sectie Computerconfiguratie, Windows-instellingen, Beveiligingsbeleid, Lokaal beleid interessant. Hier vindt u instellingen waarmee u bepaalt welke handelingen medegebruikers kunnen verrichten. Kies voor de sectie Beveiligingsopties. Wilt u de gastaccount van Windows 7 inschakelen, dan dubbelklikt u op Accounts: status van het gastaccount. Kies voor Ingeschakeld en klik op OK.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord