abonneren

Windows 7: Gebruikersaccountbeheer

Met de komst van Windows 7 hebt u de mogelijkheid om het gedrag van Gebruikersaccountbeheer - de meldingen die verschijnen wanneer u een (systeem)instelling probeert aan te passen - naar uw hand te zetten. Deelt u de computer met anderen, dan is het interessant om Gebruikersaccountbeheer bijvoorbeeld ‘strenger' af te stellen.
Hiermee voorkomt u dat er opties worden aangepast die u liever alleen zelf beheert. In het Configuratiescherm kiest u voor Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht, Gebruikersaccounts, Instellingen voor Gebruikersaccountbeheer wijzigen. Gebruik de schuifregelaar om het gedrag van Gebruikersaccountbeheer aan te passen. In ons geval kiezen we voor de optie Altijd een melding weergeven. Hierbij moet de gebruiker het wachtwoord van de Administrator-account opgeven of zelf over Administrator-rechten beschikken als programma's onderdelen willen installeren of wijzigingen proberen aan te brengen en ook als de gebruiker zelf (systeem)wijzigingen aanbrengt.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord