abonneren

Windows 7: Eigen energieschema

Standaard is Windows 7 uitgerust met drie energiebeheerschema’s: Energiebesparing, Gebalanceerd en Hoge prestaties. Elke computer heeft echter andere kenmerken. Maak een energiebeheerschema voor uw persoonlijke eisen en pas deze aan uw computer aan.

In het Configuratiescherm opent u Energiebeheer (typ Energiebeheer in het zoekvak rechtsboven in het venster). Klik vervolgens op Een energiebeheerschema maken. U vindt deze optie links in het venster. Bij het maken van een eigen schema baseert u zich op een van de drie bestaande schema’s. Selecteer het bestaande schema dat u als uitgangspunt wilt nemen. In het vak eronder – Naam van schema – geeft u een compacte omschrijving op. Klik op Volgende. Hierna selecteert u de basisinstellingen van het schema. Geef aan wanneer het beeldscherm moet worden gedimd, wanneer het scherm moet worden uitgeschakeld, op welk moment de computer in de slaapstand moet schakelen en welke helderheid het beeldscherm heeft. Bij elke instelling wordt onderscheid gemaakt tussen werken met netstroom en werken met de accu. Klik tot slot op Maken. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord