abonneren

Windows 7: De taakplanner (I)

Wilt u veelgebruikte taken automatiseren in Windows 7? U kunt hiervoor slim gebruikmaken van Taakplanner. Taakplanner zorgt ervoor dat vooraf ingestelde taken op gezette tijden worden uitgevoerd en u hiervan op de hoogte wordt gesteld. Alle taken worden opgeslagen in mappen in de Taakplannerbibliotheek.
Open het menu Start en kies Alle programma's, Bureau-accessoires, Systeemwerkset, Taakplanner. Het venster is opgebouwd uit drie onderdelen.

Links vindt u de bibliotheek waarin alle taken zijn ondergebracht. In het midden vindt u de taken met eronder de details. Uiterst rechts ziet u het actievenster, waarmee u de taken beheert.

Om een nieuwe taak te maken, kiest u in het deelvenster Acties voor de optie Basistaak maken. Een wizard wordt geopend. Geef een naam en beschrijving op in de gelijknamige vakken. Klik op Volgende. Vervolgens geeft u aan wanneer de taak moet worden uitgevoerd. U kunt ervoor kiezen om de actie op een gezette tijd te laten plaatsvinden (bijvoorbeeld wekelijks), maar ook instellen dat de taak bij een specifieke gebeurtenis moet plaatsvinden (bijvoorbeeld als u zich aanmeldt of als de computer wordt opgestart).

Geef aan welke actie u wilt uitvoeren. In de meeste gevallen kiest u voor de optie Een programma starten. Daarnaast kunt u hier opgeven dat u een e-mailbericht wilt verzenden of een bericht wilt tonen. In onze stappen gaan we ervan uit dat u een programma wilt openen, en kiezen we dus voor de eerste optie. Klik op Volgende. Bij Programma/script klikt u op de knop Bladeren en wijst u het programma aan dat u wilt uitvoeren.

In hetzelfde venster vindt u nog twee vakken. Het eerste vak - Parameters toevoegen - gebruikt u als extra variabelen bij de start van het programma wilt opgeven. Het tweede vak - Beginnen in - is handig als u een startmap moet opgeven. Klik op Volgende en controleer de instellingen in de samenvatting. Tevreden? Bevestig met een klik op Voltooien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord