abonneren

Windows 7: Accounts verbergen

Het aanmeldingsvenster van Windows 7 geeft in principe alle beschikbare gebruikersaccounts weer. Met een slimme truc via het Windows-register kunt u specifieke gebruikersaccounts verbergen. Dat is handig als u bijvoorbeeld een gebruikersaccount aan het zicht wilt onttrekken.
Het verbergen van een gebruikersaccount betekent niet dat u deze niet meer kunt gebruiken om u aan te melden bij Windows.

Open het Windows-register. In het menu Start typt in het zoekvak Regedit.exe, gevolgd door een druk op Enter. Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList. In het rechtervenster zoekt u de gebruikersaccount die u wilt verbergen. Grote kans dat deze nog niet aanwezig is. Kies voor Bewerken, Nieuw, DWORD-waarde. Deze waarde geeft u de naam van de gebruikersaccount (hanteer exact dezelfde naam). Vervolgens dubbelklikt u op de zojuist gemaakte waarde. In het vak Waardegegevens typt u een 0. Bevestig met OK. Verlaat het register via Bestand, Afsluiten.

Nadat u de machine opnieuw hebt gestart, is de account niet meer zichtbaar in het welkomstvenster. Om deze alsnog te gebruiken om u aan te melden bij Windows, drukt u in het aanmeldingsvenster op Ctrl+Alt+Del. Hierna hebt u de mogelijkheid om de naam van de account en het bijbehorende wachtwoord op te geven.

Wilt u in de toekomst de account weer zichtbaar maken in het welkomstvenster? In het Windows-register verandert u de zojuist gemaakte waarde 0 in een 1, waarna u Windows 7 opnieuw opstart.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags: