abonneren

Windows 7: Accounts verbergen

Het aanmeldingsvenster van Windows 7 geeft in principe alle beschikbare gebruikersaccounts weer. Met een slimme truc via het Windows-register kunt u specifieke gebruikersaccounts verbergen. Dat is handig als u bijvoorbeeld een gebruikersaccount aan het zicht wilt onttrekken.
Het verbergen van een gebruikersaccount betekent niet dat u deze niet meer kunt gebruiken om u aan te melden bij Windows.

Open het Windows-register. In het menu Start typt in het zoekvak Regedit.exe, gevolgd door een druk op Enter. Ga naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList. In het rechtervenster zoekt u de gebruikersaccount die u wilt verbergen. Grote kans dat deze nog niet aanwezig is. Kies voor Bewerken, Nieuw, DWORD-waarde. Deze waarde geeft u de naam van de gebruikersaccount (hanteer exact dezelfde naam). Vervolgens dubbelklikt u op de zojuist gemaakte waarde. In het vak Waardegegevens typt u een 0. Bevestig met OK. Verlaat het register via Bestand, Afsluiten.

Nadat u de machine opnieuw hebt gestart, is de account niet meer zichtbaar in het welkomstvenster. Om deze alsnog te gebruiken om u aan te melden bij Windows, drukt u in het aanmeldingsvenster op Ctrl+Alt+Del. Hierna hebt u de mogelijkheid om de naam van de account en het bijbehorende wachtwoord op te geven.

Wilt u in de toekomst de account weer zichtbaar maken in het welkomstvenster? In het Windows-register verandert u de zojuist gemaakte waarde 0 in een 1, waarna u Windows 7 opnieuw opstart.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord