abonneren

Windows 10 mogelijk als abonnement te koop

Microsoft heeft mogelijk plannen om Windows 10 uit te brengen als een abonnement. Daarover wordt gespeculeerd nadat topman Kevin Turner in een presentatie sprak over de manier waarop het bedrijf aan het besturingssysteem wil gaan verdienen.

Hoe vaak koop jij een nieuw besturingssysteem? Van Windows-gebruikers is bekend dat het gewoontedieren zijn en dat ze jarenlang aan hun 'oude' besturingssysteem blijven plakken. Ze maken niet snel de overstap naar iets nieuws. Dat is ook de reden waarom Windows XP nog veel gebruikt wordt, ondanks dat het besturingssysteem al dertien jaar geleden is uitgebracht. Windows 7 blijft tevens erg populair.

Een besturingssysteem kopen is ouderwets, vindt Turner nu. Hij wil onderzoeken wat voor opties er nog meer zijn en spreekt daarbij ook over eventuele 'diensten.' Office is inmiddels al via een dergelijke manier te gebruiken.

In de voetsporen van Office

Met Office 365 krijg je bijvoorbeeld voor 99 euro een jaar lang toegang tot programma's als Word en PowerPoint, samen met extra opslagruimte voor de cloudopslagdienst OneDrive. Verleng je je abonnement niet, dan kun je de programma's niet meer gebruiken. Volgens Turner zijn er meer dan 700 miljoen Office 365-abonnees, een aantal dat alsmaar groeit.

Over de prijzen van het OS wordt naar verwachting aan het begin van 2015 meer bekend. Eerder werd er al gespeculeerd dat Microsoft het besturingssysteem gratis zou weggeven aan gebruikers van Windows 8. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: