Weekje wachten op Windows 10-preview

Je zult nog even geduld moeten hebben als je Windows 10 wilt downloaden. De gisteravond verwachtte Consumer Preview is niet verschenen. De volgende proefversie, bedoeld voor het algemene publiek, komt iets later.

De persbijeenkomst van Microsoft gisteravond stond ruim vantevoren al te boek als het evenement waar de Consumer Preview van Windows 10 gepresenteerd zou worden. De verwachting was ook dat die proefversie dan ook beschikbaar zou komen. De download van die tweede testrelease blijft echter uit. Techblog Mashable wist net na de perspresentatie alvast te melden dat de Consumer Preview komende week komt. PCM heeft nu bevestiging van Microsoft gekregen.

Ook in het Nederlands

“De exacte timing van de beschikbaarheid van de Consumer Preview is nog niet bekend, de verwachting is dat deze volgende week komt”, bevestigt de PR van Microsoft Nederland aan PCM. Meer informatie over de timing is niet beschikbaar, voegt de persdesk nog toe. Wel laat het bedrijf los dat de Consumer Preview in het Nederlands beschikbaar wordt gesteld.

De begin oktober uitgekomen eerste testrelease was alleen in het Engels, vereenvoudigd Chinees en Braziliaans Portugees te downloaden. Die zogeheten Technical Preview is bedoeld voor technisch onderlegde testers zoals software-ontwikkelaars en systeembeheerders.

Gratis, met houdbaarheid

In februari komt nog een een testrelease van Windows 10 voor mobiele apparaten met ARM-processors. Dit omvat ook de Lumia-smartphones van het overgenomen Nokia. Alle Windows Phone-toestellen die versie 8.1 van dat mobiele besturingssysteem draaien, krijgen een upgrade naar Windows 10, verzekert Microsoft. Windows 10 wordt een jaar lang gratis aangeboden aan gebruikers van de voorgaande Windows-versies: 7, 8 en 8.1.

Geschreven door: Jasper Bakker op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: test, preview