abonneren

webOS voor smart-tv's alweer toe aan versie 2.0

Vroeger, toen we nog allemaal op onze Palms zaten, was WebOS groot en machtig. Je zou denken dat Android en iOS die machtspositie helemaal hebben overgenomen, maar webOS blijft stug doorploegen. Sterker nog, webOS wordt door beheerder LG alleen maar bijgewerkt. Het bedrijf wil het besturingsssyteem namelijk maar wat graag gebruiken om smart-tv's een stuk sneller te maken.
Tijdens de CES-beurs in Las Vegas wordt volgende maand namelijk versie 2.0 van het besturingssysteem geïntroduceerd. webOS 2.0 wordt vooral gebruikt voor slimme tv's van LG, en de nieuwste versie moet die tv's veel sneller maken.

Snellere opstart

Dat maakt LG zelf bekend. Volgens het bedrijf moeten tv's tot wel 60% sneller opstarten als ze de nieuwste versie van webOS draaien. Ook krijgen bepaalde apps een flinke update, waardoor ook die sneller moeten werken. Zo kan de YouTube-app volgens LG tot wel 70% sneller opstarten.

Favoriete kanalen

Daarnaast krijgt webOS een paar handige nieuwe functies ingebouwd. Zo krijgt het besturingssysteem een optie voor 'My Channels', waarmee gebruikers hun favoriete kanalen voor de tv of voor streamingdiensten snel kunnen bekijken. Die kan over het programma worden bekeken dat op dat moment al draait.

Volgens LG zijn er inmiddels al 5 miljoen tv's met webOS verkocht, en het bedrijf wil de productie ervan in de toekomst opschroeven.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: smart TV, Besturingssysteem, Webos

Laatste reactie