abonneren

W7: Services beheren

Als u bepaalde services niet nodig hebt, kunt u deze uitschakelen. Ze hoeven dan immers niet te worden geladen bij de start van Windows.
Uiteraard moet u dan wel zeker weten dat de betreffende service niet onmisbaar is voor een goede werking van Windows.Met het beheerprogramma Systeemconfiguratie (beter bekend als MSConfig) kunt u eenvoudig onderscheid maken tussen Microsoft-services en ‘externe' services. Open het menu Start en typ Systeem in het ingebouwde zoekvak. Kies vervolgens voor Systeemconfiguratie. Hierna kiest u het tabblad Services. Plaats een vinkje bij Alle Microsoft-services verbergen. U ziet nu een lijst met niet-Microsoft-services. Dit kan helpen als u wilt beoordelen voor welke doeleinden de service bedoeld is. Op het naastliggende tabblad - Opstarten - vindt u bovendien een overzicht van items die tijdens de start van Windows worden geladen. Zijn bepaalde items in uw optiek overbodig, dan kunt u deze uitschakelen door het vinkje ernaast weg te halen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord