abonneren

W7 Mediacenter: Televisieopnamen van server

Mogelijk gebruikt u een thuisserver waarop u televisieopnamen opslaat of hebt u meerdere computers met Windows 7 Media Center in huis, waarop u ook televisieopnamen opslaat. U kunt Media Center deze externe locatie laten meenemen in het overzicht van televisieopnamen. Zo hebt u altijd alle televisieopnamen bij de hand als u de opgenomen items oproept.
Zorg er eerst voor dat de map op de server (of op de andere Media Center-computer) is gedeeld en toegankelijk is voor de andere computers binnen het netwerk. Keer hierna terug naar de Media Center-machine waarop u de andere opnamen toegankelijk wilt maken en kies voor Taken, Instellingen, Tv, Recorder, Mediabibliotheken.
Kies voor Mappen toevoegen aan de bibliotheek en klik op Volgende. Kies hierna voor Op een andere computer. Windows 7 gaat op zoek naar gedeelde mappen binnen het netwerk en geeft hiervan een overzicht weer. U kunt ook direct een verwijzing naar de map opgeven, door in het eerdergenoemde venster te kiezen voor Handmatig een gedeelde map toevoegen. Geef dan het pad op naar de gedeelde map en eventueel gebruikersnaam en wachtwoord.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie