abonneren

W7 Mediacenter: Geen genoegen met standaardlocaties

Windows 7 Home Premium bevat een fonkelnieuwe versie van Windows Mediacenter. Mediacenter is in hoge mate afhankelijk van de mediabibliotheken. Deze bibliotheken kunnen meerdere mappen bevatten.Op deze centrale locaties wordt gezocht naar muziek, afbeeldingen, video's, tv-opnamen en films. Anders dan een map, bevat een mediabibliotheek meerdere verwijzingen naar verschillende mappen.

Zo kan de bibliotheek Muziek bijvoorbeeld ‘beschikken' over uiteenlopende mappen op een externe schijf.

U hoeft geen genoegen te nemen met de standaardbibliotheken. In Mediacenter kiest u voor Taken, Instellingen, Mediabibliotheken. Geef aan welke bibliotheek u wilt instellen, bijvoorbeeld Muziek, en klik op Volgende.
Kies hierna voor Mappen toevoegen aan de bibliotheek en klik op Volgende. Geef aan waar de gewenste mappen zich bevinden (kies tussen Op deze computer (inclusief gekoppelde netwerkstations), Op een andere computer of Handmatig een gedeelde map toevoegen). Vervolgens wijst u de map aan of geeft u het mapadres op (in het geval van handmatige configuratie). In het venster hierna kiest u voor Ja, gebruik deze locaties. Bevestig met een klik op Voltooien.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord