abonneren

W7: Groepsbeleid (2), Gebruikersrechten bepalen

Met Groepsbeleid kunt u tot in detail aangeven welke rechten uw medegebruikers hebben.U kunt hiervoor terecht in de sectie Gebruikersconfiguratie, Beheersjablonen. Bij Windows-onderdelen bepaalt u per component (zoals Back-up, Windows Verkenner en Windows Media Center) welke rechten de medegebruikers hebben.
Bij Back-up blokkeert u bijvoorbeeld de functie Terugzetten, zodat gebruikers geen reservekopieën kunnen herstellen. Ook kunt u hier opgeven dat er geen backups mogen worden gemaakt op een netwerkschijf. In het onderdeel Configuratiescherm, Software bepaalt u dat er geen software mag worden toegevoegd of verwijderd. In het onderdeel Menu Start en Taakbalk zet u het menu Start volledig naar uw hand, bijvoorbeeld door specifieke mapverwijzingen (zoals naar de map Documenten of Video's) te blokkeren. Bij elke instelling vindt u aan de linkerzijde van het venster een uitgebreide beschrijving. Lees deze eerst door, voordat u de wijziging aanbrengt. Daarnaast is het verstandig om een notitie van de aanpassing te maken, zodat u deze altijd eenvoudig kunt herstellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord