abonneren

W7: Computerbeheer (9), services

Services zijn een belangrijk onderdeel van het besturingssysteem. Zij zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de functionaliteit van Windows. Zo is er een service voor de opnamefunctionaliteit van Media Center en een service die het mogelijk maakt dat u zich bij Windows aanmeldt.
Een groot deel van de services wordt automatisch geladen bij de start van Windows, terwijl andere services alleen worden geladen wanneer zij nodig zijn. Via Computerbeheer kunt u een overzicht opvragen van alle Windows-services.

Open het menu Start en rechtsklik op Beheren. Het venster van Computerbeheer wordt geopend. Aan de linkerzijde vindt u de hoofdprogramma's, terwijl u in het rechtergedeelte van het venster het geselecteerde programma aantreft. Computerbeheer is opgebouwd uit drie hoofdonderdelen: Systeemwerkset, Opslag, en Services en toepassingen. Klik op de pijl naast een vermelding om de subonderdelen op te vragen. 

In het menu links kiest u voor Computerbeheer, Services en toepassingen, Services. In het midden vindt u het overzicht. Dubbelklik op een service voor de eigenschappen. In dit venster vindt u ook de status van de service (is deze bijvoorbeeld gestart of gestopt). Bij Opstarttype kunt u bepalen hoe de service wordt geladen. U kiest daarbij tussen Automatisch (vertraagd starten), Automatisch, Handmatig en Ingeschakeld. Bij Beschrijving leest u wat de taak is van de service.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord