abonneren

W7: Computerbeheer (4), overzicht gedeelde mappen

Wilt u weten welke mappen binnen Windows 7 zijn gedeeld? Via Windows Verkenner kunt u uiteraard opvragen welke mappen zijn gedeeld, maar dit wordt niet in een totaalweergave getoond. Via Computerbeheer in Windows 7 krijgt u wel een volledig overzicht.Open het menu Start en rechtsklik op Beheren. Het venster van Computerbeheer wordt geopend.
Aan de linkerzijde vindt u de hoofdprogramma's, terwijl u in het rechtergedeelte van het venster het geselecteerde programma aantreft. Computerbeheer is opgebouwd uit drie hoofdonderdelen: Systeemwerkset, Opslag, en Services en toepassingen. Klik op de pijl naast een vermelding om de subonderdelen op te vragen.

Kies Systeemwerkset. Links in het venster kiest u voor Gedeelde mappen. Klik vervolgens op Shares. In het middenvenster vindt u een overzicht van alle schijven, partities en gedeelde mappen die als share zijn ingesteld. Dubbelklik op een gedeelde schijf om de eigenschappen van de schijf op te vragen. In het vak Maximum aantal gebruikers kunt u bovendien opgeven hoeveel gebruikers tegelijkertijd van de schijf of het volume gebruik mogen maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie