abonneren

W7: Computerbeheer (11), apparaatbeheer

Apparaatbeheer is een goede bekende binnen Windows voor het beheer van de hardware en de bijbehorende drivers. Naast andere toegangswegen is ook dit onderdeel te benaderen via het venster van computerbeheer.Open het menu Start en rechtsklik op Beheren. Het venster van Computerbeheer wordt geopend.
Aan de linkerzijde vindt u de hoofdprogramma's, terwijl u in het rechtergedeelte van het venster het geselecteerde programma aantreft. Computerbeheer is opgebouwd uit drie hoofdonderdelen: Systeemwerkset, Opslag, en Services en toepassingen. Klik op de pijl naast een vermelding om de subonderdelen op te vragen.

Kies Systeemwerkset, Apparaatbeheer. In het middenvenster vindt u een overzicht van de hardwarecomponenten. Dubbelklik op een onderdeel om de bijbehorende eigenschappen op te vragen. Een minder bekende mogelijkheid is het tonen van verborgen apparaten. Dat is handig, omdat u dan ook ziet welke apparaten momenteel niet zijn aangesloten (bijvoorbeeld randapparatuur via usb). Verschijnt er een uitroepteken of vraagteken naast een apparaat, dan heeft Windows hiermee een fout ontdekt. Op het tabblad Algemeen - te vinden in het eigenschappenvenster - leest u bij Apparaatstatus om welke fout het gaat en hoe deze kan worden verholpen. Via het menu Beeld (bovenin het venster van Apparaatbeheer) kunt u bovendien aangeven hoe de apparaten worden getoond. Kies Beeld en geef aan of de apparaten moeten worden getoond op type of op verbinding. Hier kunt u ook opgeven of de hardwarebronnen moeten worden getoond op type of op verbinding.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord