abonneren

W7: Betrouwbaarheidscontrole

Geïntroduceerd in Windows Vista en in Windows 7 verder verbeterd: de Betrouwbaarheidscontrole. Dit onderdeel maakt gebruik van een stabiliteitsindex. De stabiliteit van uw computer wordt onder de loep genomen en hieraan wordt vervolgens een cijfer toegekend (van 1 tot 10, waarbij 10 als stabielst geldt).

Voorheen maakte de Betrouwbaarheidscontrole deel uit van Computerbeheer, maar met Windows 7 is het onderdeel verhuisd naar het - minder voor de hand liggende - Onderhoudscentrum. Open het menu Start en typ Betrouwbaarheid in het ingebouwde zoekvak. Klik op Betrouwbaarheidsgeschiedenis weergeven. Het rapport wordt direct gemaakt. In de grafiek ziet u de verschillende dagen en een lijn die aangeeft hoe stabiel de machine is. Klik op een datum om de bijbehorende details te zien. Maakt de lijn bijvoorbeeld een duiker, dan klikt u hierop om op te vragen of er sprake is van toepassingsfouten, Windows-fouten, informatieve meldingen, waarschuwingen of andere fouten. In de kolom Acties vindt u vaak de koppeling Technische details weergeven. Klik hier om de bijbehorende foutinformatie te tonen. Veroorzaakt een fout een sterke verslechtering van de stabiliteit? Dan kunt u vervolgens gericht het probleem oplossen, bijvoorbeeld door de haperende hardware opnieuw te installeren of de installatie van een driver terug te draaien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord