abonneren

W 7: Computerbeheer (6), schijfquotum instellen

Windows 7 beschikt over quotumbeheer. Hiermee bepaalt u hoeveel gegevens op de schijf mogen worden weggeschreven. Deze instellingen vinden we bij schijfbeheer een onderdeel van computerbeheer.Open het menu Start en rechtsklik op Beheren. Het venster van Computerbeheer wordt geopend.
Aan de linkerzijde vindt u de hoofdprogramma's, terwijl u in het rechtergedeelte van het venster het geselecteerde programma aantreft. Computerbeheer is opgebouwd uit drie hoofdonderdelen: Systeemwerkset, Opslag, en Services en toepassingen. Klik op de pijl naast een vermelding om de subonderdelen op te vragen. Kies schijfbeheer.

Rechtsklik op de schijf waarvoor u quotumbeheer wilt inschakelen en kies voor Eigenschappen. Op het tabblad Quotum plaatst u een vinkje bij Quotumbeheer inschakelen. U kunt vervolgens een limiet voor het schijfgebruik instellen. Kies voor Maximumschijfruimte. Vervolgens geeft u aan hoeveel ruimte maximaal mag worden gebruikt. Vergeet niet de eenheid op te geven (bijvoorbeeld GB of TB). Geef in het vak eronder – Waarschuwingsniveau –aan bij welke hoeveelheid gegevens een melding moet worden getoond. Wilt u dat gebruikers die de limiet overschrijden geen ruimte meer wordt toegewezen? Plaats een vinkje bij de optie Schijfruimte weigeren aan gebruikers boven quotumlimiet. Het onderste gedeelte van het eigenschappenvenster geeft u de mogelijkheid om de overschrijdingen in het logboek te registreren. Plaats een vinkje bij Gebeurtenis registreren als gebruiker de quotumlimiet overschrijdt. Eventueel plaatst u ook een vinkje bij de optie Gebeurtenis registreren als gebruiker het waarschuwingsniveau overschrijdt. Via de knop Quotumvermeldingen vraagt u een lijst op van de actieve schijflimieten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie