abonneren

Volgende Windows-versie heet '8.1' en is gratis

Microsoft heeft bevestigd dat de codenaam Blue niet behouden blijft en dat de volgende Windows-upgrade Windows 8.1 heet. De upgrade is gratis te downloaden voor Windows 8-gebruikers.

Zoals velen verwachtten en hoopten, maakt Microsoft van Windows Blue een update voor Windows 8 voor de huidige klanten met een Windows RT en Windows 8. Microsofts financiëel directeur Tami Reller heeft dat nieuws bekendgemaakt.

Reller heeft ook toegegeven wat al duidelijk was voor de mensen die een uitgelekte versie van Windows Blue installeerden: Dit is gewoon Windows 8.1.

Windows 8 is verkrijgbaar in een aantal verschillende varianten: Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise en Windows RT (niet helemaal Windows 8, maar toch deel van de familie). Reller heeft geen extra informatie vrijgegven over de volgende versie.

Reller zegt verder dat Microsoft nu meer dan 70.000 toepassingen heeft in de Windows Store. En dat is ook waar Windows Blue terecht gaat komen zodra het beschikbaar wordt voor klanten. Ze kunnen het vanuit de Windows Store downloaden.

Verleden week was al duidelijk dat dat Microsoft Windows Blue klaar hebben met de kerst van 2013. De releasedatum voor pc-makers zou ergens in augustus liggen. Tegen eind juni zou er een publieke preview zijn. Reller heeft die datums nu bevestigd.

Windows 8.1 wordt een gratis update voor iedereen die al een Windows 8-toestel heeft. Gebruikers kunnen het gratis afhalen in de Windows Store.

En dan is er nog de kwestie van he verwijderen van de startknop, wat felle emoties heeft losgemaakt bij gebruikers en partners. En dus gonst het van de geruchten dat Microsoft de startknop zou terugbrengen. Reller zei daarover dat Het Windows ecosysteem wel moet weten waar Microsoft heen gaat zodat ze kunnen volgen, maar dat het Windows-team nog wel moet luisteren naar wat de klanten en partners willen.

Geschreven door: Jibbe Van op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: update, Windows Blue

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord