abonneren

VMware Player 4

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Met VMWare Player is het mogelijk om een groot aantal besturingssystemen te virtualiseren. Het is het gratis broertje van VMWare Workstation.

VMware Player ondersteunt net zoveel besturingssystemen als Workstation. Zo kun je Windows, Linux, Unix en (via een omweg) OS X draaien. Nieuw is dat het nu ook mogelijk is om Windows 8 te installeren, alhoewel je daarvoor bij de wizard verwarrend genoeg nog moet kiezen voor Windows 7.

In een voor zichzelf sprekende wizard regel je de hardware-instellingen. Nieuw daarbij is dat virtuele machines tot 64 GB intern geheugen aan kunnen spreken. Na het voltooien van de wizard start de virtuele machine zich op en zal de installatie beginnen, waarbij VMWare die in veel gevallen zelf kan voltooien. Na enige tijd heb je dan een werkende virtuele machine.

Unity, de mogelijkheid om applicaties uit de virtuele machine in het hostbesturingssysteem te integreren, is verbeterd met ondersteuning voor meerdere beeldschermen. Je kunt nu een projector toevoegen zonder dat de virtuele machine opnieuw gestart moet worden. Daarnaast is er een HD Audio-apparaat toegevoegd dat compatibel is met Realtek ALC888 7.1 HD en virtuele Linux-systemen met een kernel vanaf versie 2.6.35 kunnen gebruikmaken van usb3.0. Ten slotte is het ook mogelijk om bluetoothapparaten te delen met Windows-gasten.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • brede OS-ondersteuning
  • gratis
  • gebruiksvriendelijk
  • nog altijd geen 3D-acceleratie voor Linux
  • geen snapshots
Zonder twijfel is VMware Player beter dan Virtual PC van Microsoft, alleen al omdat niet alleen Windows-gasten worden ondersteund. Virtual PC heeft het voordeel dat het integreert met het menu Start, wat ietsje netter is. Ten opzichte van VirtualBox mist VMware nog altijd 3D-acceleratie voor Linux-gastsystemen, evenals snapshots, maar daar staat weer tegenover dat VMware Player betere ondersteuning heeft voor 64-bits besturingssystemen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord