abonneren

Vista/XP: Opdrachtpromptcommando's

Als u in de opdrachtprompt werkt en meerdere malen hetzelfde ingewikkelde commando wilt intikken, dan is het handig om hiervoor een macro te maken. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een ingewikkeld commando uit te voeren met een sleutelwoord. U gebruikt hiervoor het commando doskey gevolgd door sleutelwoord= uit te voeren commando.

Om bijvoorbeeld een macro te maken voor het zoeken naar kanalen uit een andere tip in deze rubriek gebruikt u de opdracht doskey wifi=netsh wlan show networks mode=bssid. U tikt nu wifi om de lange opdracht uit te voeren.

Helaas worden de macro's alleen onthouden in de huidige sessie. Plak daarom de opdracht zonder het commando doskey in een tekstbestand en sla dit bijvoorbeeld op als c:\mijnmacro.txt. De macro is dan later weer in te laden met de opdracht doskey /macrofile=c:\mijnmacro.txt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord