abonneren

Vista: Firewall snel uistchakelen

Als u in Windows Vista regelmatig de ingebouwde firewall wilt uitschakelen om iets te testen, is het handig om een snelkoppeling te maken die in één keer de firewall uitschakelt. Rechtsklik op het bureaublad en kies Nieuw, Snelkoppeling. In het veld voor locatie tikt u netsh firewall set opmode disable. Geef de snelkoppeling de naam Firewall uitschakelen.
Rechtsklik vervolgens op de snelkoppeling en kies Eigenschappen.

Open het tabblad Snelkoppeling en klik op Geavanceerd. Selecteer Als administrator uitvoeren. Handig is om vervolgens op Ander pictogram te klikken en de pictogrammen in het bestand %SystemRoot%\system32\imageres.dll te openen, want hier kunt u firewall-pictogrammen kiezen.

Een snelkoppeling om de firewall weer in te schakelen maakt u op dezelfde manier, maar dan met de opdracht netsh firewall set opmode enable.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord