abonneren

Vista: Beeldscherm uitschakelen

Als u wilt voorkomen dat uw beeldscherm uitschakelt als u de computer niet gebruikt, dan kan dat via Energiebeheer in het Configuratiescherm. Het is echter ook mogelijk om de tijd waarna het beeldscherm automatisch wordt uitgeschakeld via de opdrachtprompt te wijzigen. U gebruikt hiervoor het commando powercfg -Change -monitor-timeout-ac 120.
Hiermee wordt het beeldscherm na 120 minuten uitgeschakeld als de computer op netstroom loopt. Bij een laptop die op de accu loopt, vervangt u ac door dc. Het getal vervangt u door de gewenste tijd in minuten. Het is ook mogelijk om deze opdracht te gebruiken in een snelkoppeling. Zo kunt u snelkoppelingen maken waarmee u de tijd waarna het beeldscherm uitschakelt in een gewenste waarde verandert. U kunt bijvoorbeeld snelkoppelingen maken voor twintig minuten en zestig minuten en zo snel schakelen tussen deze twee tijdsintervallen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord