abonneren

Vista: Administrator-account activeren

Uw gebruikersaccount in Vista is waarschijnlijk lid van de groep administrators, maar is niet de echte administratoraccount. Normaal is deze account verborgen en kunt u hem niet kiezen in het welkomscherm. Het is echter mogelijk om de account toe te voegen. Start de opdrachtprompt door te rechtsklikken op het pictogram en te kiezen voor Als administrator uitvoeren.

Tik vervolgens het commando Net user administrator /active:yes. Klik op de startknop en kies via de afmeldopties Andere gebruiker. U zult zien dat u nu Administrator kunt kiezen.

Om deze account weer uit deze lijst te verwijderen volgt u vanuit uw eigen gebruikersaccount de zojuist beschreven procedure met het commando Net user administrator /active:no.

De Administrator-account heeft overigens standaard geen wachtwoord, dus voeg dat eventueel toe.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord