abonneren

Video met startmenu Windows 9 duikt op

De Duitse website WinFuture heeft een testversie van het aankomende Windows 9 in handen, en lekt daarvan screenshots en videobeelden de wereld in. Vandaag is zo voor het eerst het startmenu in actie te zien.

De terugkeer van dit menu lag al in de lijn van verwachting, nadat deze afwezig was in Windows 8 en 8.1. Microsoft rekende op veel kritiek bij diens meest recente besturingssysteem, dat erg gericht bleek op touchscreens.

De volgende Windows-versie heeft een vertrouwde omgeving voor gebruikers van Windows 7 of lager, maar de panelen die de Metro-interface kenmerken zijn wel nog aanwezig. In de video is te zien hoe de panelen te verslepen zijn, zodat het startmenu er uitgebreider en gepersonaliseerd van wordt. Het startmenu is een optie, en mogelijk niet de standaard.

Opties

In een optiemenu staat een vinkje voor 'het gebruiken van het startmenu in plaats van het startscherm.' Zet je het vinkje uit, dan lanceert Windows in de Metro-stijl. Van daaruit heb je dan weer de mogelijkheid om panelen los te maken en ze als zwevende schermen op de desktop kan plaatsen.

Uit eerder gelekte screenshots zou overigens blijken dat Windows 9 geen cijfer draagt en gewoon als 'Windows' door het leven gaat. Daarvan gaan de geruchten al langer. Vooralsnog is niet bekend wanneer Microsoft het nieuwe besturingssysteem uitbrengt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Treshold