}
abonneren

Verkopen Windows 8 beneden verwachting

Windows 8 wordt niet zo goed verkocht als verwacht. Microsoft geeft de pc-makers de schuld. De Windows-watcher Paul Thurrott denkt te weten waar dit aan kan liggen.

De verkopen van Windows 8 zijn lager dan Microsoft had verwacht. Binnen het bedrijf noemt men deze zelfs teleurstellend, schrijft Paul Thurrott op zijn Windowsblog. De pc-fabrikanten krijgen van Microsoft de schuld voor deze teleurstellende start.

Thurrott speculeert op zijn blog hardop waarom de Windows 8 verkopen lager zijn dan verwacht. Daarbij noemt hij een paar interessante dingen die de oorzaak zouden kunnen zijn. De pc's die met Windows 8 verschijnen zouden nogal saai zijn en de beschikbaarheid laat te wensen over. De pc-fabrikanten brengen volgens Thurrott een allegaartje van te veel verschillende producten op de markt van gewone laptops, ultrabooks en hybride laptops met een afneembaar toetsenbord. Iedere fabrikant doet maar wat omdat er geen basisontwerp is waarmee de fabrikanten werken. Zo ziet de consument door de bomen het bos niet meer.

Dit zijn voldoende redenen waarom Microsoft ook zelf hardware is gaan maken zoals de Surface RT tablet, aldus Thurrott. Maar Microsoft maakt daarbij volgens de Windows-watcher zelf ook fouten. Windows RT is niet compatibel met Windows 8 en draait op een ARM-omgeving, zodat veel Windows 8 software niet op de tablet kan draaien. Bovendien is het nog wachten totdat de Surface Pro uitkomt.

Naast de economische crisis denkt hij dat bedrijven Windows 8 niet gaan implementeren vanwege de nieuwe gebruikersinterface. Verder hebben consumenten veel keuzemogelijkheden met de iPad of andere tablets en stellen zij de aankoop van een pc uit.

Ook het vertrek van Steven Sinofsky, bij Microsoft verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Windows 8, zou roet in het eten kunnen gooien bij de acceptatie van Windows 8. De timing van zijn vertrek is op zijn zachtst gezegd nogal ongelukkig te noemen.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: PC, tablets, Ultrabook

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI