abonneren

‘Veranderingen ontwerp iOS 7 minimaal of minimalistisch’

Het ontwerp van de volgende versie van iOS zal waarschijnlijk niet heel wezenlijk verschillen van voorgaande versies. Wel zeggen sommige bronnen dat het ontwerp wat platter en daarmee eenvoudiger zal zijn.

The Wall Street Journal schrijft dat bronnen die software ontwikkelen voor iOS van Apple-connecties hebben vernomen dat veranderingen in het ontwerp van de volgende versie van iOS redelijk conservatief zijn.

John Ive is de hoofdontwerper van onder andere Apple’s iOS. Hij staat sinds vorig jaar oktober aan het hoofd van de afdeling genaamd Human Interface. Daarvoor was hij alleen verantwoordelijk voor het design van de hardware, zoals de iPhone en de iPad. Deze frisse wind op de Human Interface-afdeling levert vooralsnog geen vernieuwend ontwerp op voor iOS. Meerdere bronnen van The Wall Street Journal zeggen dat in elk geval niet te verwachten na met iOS-ontwikkelaars gesproken te hebben. Sommigen zeggen wel dat hoofdontwerper Ive iOS een platter ontwerp wil meegeven, dat strakker en simpeler is.

Verschuivingen in de top

Er hebben zich vorig jaar een aantal verschuivingen voorgedaan in de top van Apple. Zo is Scott Forstall de laan uitgestuurd vanwege het Apple Maps-debacle. Door de reorganisatie gaan afdelingen langzaam maar zeker meer en meer samenwerken. Voorheen zagen ontwikkelaars van iOS de hardware waar ze voor programmeerden pas als de software al in een vergevorderd stadium was. Nu wordt het software-team veel eerder betrokken bij de aankomende nieuwe hardware.

Nieuwe iOS-versies worden meestal aangekondigd op de ontwikkelaarsconferentie WWDC. Het besturingssysteem zal waarschijnlijk niet voor het najaar uitkomen, wanneer de iPhone 5S naar verluidt het levenslicht ziet. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Ios 7, Ontwerp

Laatste reactie