abonneren

Usbstick 14: Bootable maken met Diskpart

Wilt u Windows Vista of 7 (ook) op een netbook - zonder dvd-station - installeren, dan kan dat van op een usb-stick, althans als u die correct hebt voorbereid.Ga hiervoor (op een andere pc met Vista of 7; op XP werkt het niet) naar de opdrachtregel, terwijl de installatie-dvd van Windows in het station klaarzit. Voer dan in volgorde de volgende commando's uit:

diskpart (bevestig met Ja)

list disk (zodat u weet welke schijf uw usb-stick is)

select disk x (vervang x door het juiste nummer)

detail disk (geeft u meer informatie over de stick)

clean (verwijdert alle data op de stick (!) en creëert een nieuwe partitietabel; overigens kan dit ook helpen om eventuele formatteringsproblemen met de stick op te lossen)

create partition primary (creëer een primaire partitie)

select partition 1 (selecteer de partitie)

active (maak de partitie actief)

format fs=ntfs (of format fs=fat32, mocht het andere commando problemen geven)

assign (wijs een stationsletter toe)

exit (verlaat het programma)

Ten slotte kopieert u alle bestanden van de dvd naar de stick met de opdracht xcopy m:\*.* n: /e (vervang m: en n: respectievelijk door de stationsletter van uw dvd en van de stick).

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord