abonneren

Usb-versie Windows 8 alleen voor bedrijven

De usb-versie van Windows 8, Windows To Go, is alleen bedoeld voor bedrijven. Hoewel Microsoft zich goed kan voorstellen dat hobbyisten er mee aan de slag willen, zal er vermoedelijk een flink prijskaartje aan het product hangen.

Windows 8 zal de eerste versie van Windows zijn die officieel vanaf een usb-stick (of externe usb-schijf) uitgevoerd kan worden. Je kunt de stick dan in iedere willekeurige pc steken en Windows 8 gebruiken zonder een spoor achter te laten op de pc. 

Tijdens een technische sessie op Build ging Microsoft in op de voorwaarden en technische eigenschappen van de usb-versie. Zo kun je volgens Microsoft het beste gebruik maken van een stick van minimaal 32 GB. Om de beste snelheidsresultaten te halen heb je een usb3.0-stick nodig. De stick die Microsoft uitdeelde aan aanwezigen bevatte echter maar 11 GB aan data - de eisen zijn dus met een korreltje zout te nemen. Wel is het mogelijk om twee systemen als dualboot op één stick te plaatsen.

Windows To Go is vooral bedoeld voor bedrijven. Ze kunnen werknemers een met Bitlocker beveiligde Windowsversie op usb-stick meenemen om thuis in een gecontroleerde omgeving te kunnen werken. Over de licentiekosten wilde Microsoft weinig bekendmaken, maar verwacht wordt dat deze vergelijkbaar zullen zijn met de prijs die bedrijven betalen voor werkpleklicenties. De kans is dan ook klein dat er voor thuisgebruik een geschikte licentie komt, laat staan een functie om vanuit je eigen Windowsversie een opstartbare Windows 8-stick te maken.

 

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie