abonneren

Usb-stick 1: Schrijfbeveiliging

Usb-sticks zijn immens populair, want ze zijn robuust, compact en betaalbaar. Soms wilt u echter niet dat er gebruik gemaakt wordt van een usb-stick.Met een kleine registeringreep voorkomt u dat iemand nog gegevens naar een usb-stick kan schrijven. Start hiervoor Regedit op en open de volgende sleutel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control.
Open het menu Bewerken, kies Nieuw, Sleutel en geef die de naam StorageDevicePolicies. Selecteer de sleutel, ga naar het menu Bewerken en kies Nieuw, DWORD (32-bits)-waarde. Geef het item de naam WriteProtect mee. Dubbelklik hierop en vul 1 in, waarna u bevestigt met OK. Wilt u de stick opnieuw laten beschrijven, vul dan de waarde 0 in of verwijder het item WriteProtect. Om snel tussen beide opties te kunnen schakelen, kunt u deze sleutel (een keer met 1, een keer met 0) via het menu Bestand, Exporteren als een reg-bestand opslaan. Via een dubbelklik op dit bestand voert u dan de gewenste wijziging door.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord