}
abonneren

Upgrade Windows 8 fors duurder

De prijzen voor de Windows 8 upgrades gaan per 1 februari flink omhoog. Windows-gebruikers die nog willen upgraden naar Windows 8 kunnen dat het beste nu doen.

De prijs van een Windows 8 Pro upgrade wordt vijf keer zo hoog voor XP, Vista of Windows 7. Deze ligt nu nog op 40 dollar, maar deze wordt per 1 februari 200 dollar. Dit meldt Brandon LeBlanc op het Windows Blog. De upgradeprijs voor de standaard editie van Windows 8 bedraagt 120 dollar.

De (Amerikaanse) upgradeprijzen naar Windows 8 vanaf februari:

  • Windows 8 Pro upgrade edition: 200 dollar;
  • Windows 8 upgrade edition: 120 dollar;
  • Windows 8 Pro Pack: 100 dollar;
  • Windows 8 Media Center Pack: 10 dollar.

De Windows 8 Pro Pack is een upgrade van de Windows 8 standaard editie naar Pro. Windows 8 Media Center Pack is nu nog gratis, en voegt Windows Media Center toe aan  Windows 8.

LeBlanc ziet “een goed momentum” voor Windows 8 vanwege de verkoop van 60 miljoen licenties. De medewerker van Microsoft vindt dat Windows 8 in vergelijking met Windows 7 veel te bieden heeft met het nieuwe startscherm met de live tegels plus de desktop, sneller opstarten en een langere batterijduur.

Kritiek
De upgrade naar Windows 8 Pro voor 200 dollar is nogal prijzig te noemen. De upgradeprijzen oogsten nu veel kritiek van Windows-gebruikers. De reacties van lezers onder het stuk van LeBlanc zijn negatief. Een lezer merkt op dit een grote fout te vinden van Microsoft. Een ander ziet behalve het snellere opstarten geen reden om te upgraden.

Het is inderdaad maar de vraag of een Windows 7-gebruiker zonder touchscreen zoveel wijzer wordt van een upgrade als zijn huidige systeem prima werkt. Het blijft toch een gok. Windows 8 start weliswaar iets sneller op, maar van een langere batterijduur op onze (oude) laptop hebben wij niets gemerkt. En de videokaart hebben we tijdelijk uitgeschakeld omdat deze regelmatig crasht.

 

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: PC, Desktop, Besturingssystemen

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI