abonneren

Update iOS blokkeert Evasi0n jailbreak

Apple heeft een update uitgebracht voor iOS. De nieuwe 6.1.3 update lost zes bugs op en voorkomt daarmee dat de iPad en iPhone kunnen worden gehackt met de Evasi0n jailbreak. Daarnaast wordt het lockscreen-lek gedicht.

Met Evasi0n kunnen gebruikers de software-restricties van Apple omzeilen en het besturingssysteem van hun iPhone en iPad volledig naar eigen smaak inrichten. Ook kunnen apps worden geïnstalleerd die van buiten de App Store komen. Deze jailbreak maakt gebruik van een vijftal bugs in de oude iOS 6-versies. Deze bugs moeten allemaal aanwezig zijn om de installatie van de jailbreak te doen slagen.

Een van de bugs zat in de tijdzone-instellingen van iOS. Deze is opgelost met iOS 6.1.3, zodat de jailbreak niet meer kan plaatsvinden. David Wang, een van de makers van Evasi0n, heeft de oplossing voor deze bug bevestigd. Eerder meldde Wang al dat de bug was opgelost nadat hij de bètaversie van iOS 6.1.3 onder ogen kreeg.

Evasi0n werd begin februari uitgebracht en is op zo'n 18 miljoen apparaten met iOS geïnstalleerd, meldt Forbes. Deze cijfers komen van de Cydia app store voor apparaten die zijn voorzien van een jailbreak. Cydia zag de afgelopen tijd 18,2 miljoen unieke iOS 6 apparaten voorbijkomen, waaronder 13,8 miljoen iPhones, 3,4 miljoen iPads en 1,1 miljoen iPod touchs.

Populair
Deze jailbreak werd daarmee verreweg het meest toegepast, vooral omdat Apple pas na ruim een maand met een update komt. De Jailbreakme 3 werd in 2011 op rond de 2 miljoen iOS-apparaten aangetroffen. Maar toen duurde het maar 9 dagen voordat Apple de misbruikte bugs had opgelost. Deze update kwam razendsnel vanwege het grote malwaregevaar dat door de lekken op de loer lag.

Apple is sportief en geeft in de documentatie bij de 6.1.3 update aan dat vier van de zes opgeloste bugs zijn opgespoord door evad3rs, de groep hackers die verantwoordelijk zijn voor de Evasi0n jailbreak.

Misschien nog wel belangrijker dan het blokkeren van de Evasi0n jailbreak is de oplossing voor het vervelende lockscreen-lek. Deze stelt onbevoegden in staat om toegang te krijgen tot de contacten en foto's die op het iOS-apparaat staan.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Jailbreak, Evasi0n

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord