abonneren

Touchdroid is in aantocht

Wie kans heeft gezien een exemplaar van de door HP in de uitverkoop gegooide HP TouchPad te bemachtigen, hoeft zich geen zorgen te maken over de continuiteit van WebOS of een gebrek aan apps. Een groep Android-ontwikkelaars is begonnen met een project om Android geschikt te maken voor de TouchPad.

HP deed de voorheen slecht verkopende Touchpad in de VS in de uitverkoop voor $99 en $149 voor respectievelijk de 16 of 32 GB-versie waar eerder nog $499 en $599 voor betaald moest worden. De run op de tablet voor deze prijs was zo groot dat de TouchPad in de VS binnen een dag vrijwel was uitverkocht.

Volgens geruchten gaat de TouchPad vandaag ook in de uitverkoop in Groot Brittanniƫ en Duitsland. De kans voor ons in Nederland om er een te bemachtigen is klein, omdat de meeste Britse webshops niet buiten de UK leveren.

De Touchdroid projectgroep porteert eerst Gingerbread, waarmee het al gelukt is om op de TouchPad te booten. Daarna zal CyanogenMod 7 worden gebruikt en zal aan Honeycomb gewerkt worden. Als Ice Cream Sandwich snel wordt vrijgegeven dan stappen ze daarop over. Ice Cream Sandwich wordt verwacht in oktober.

Al anderhalve maand na de lancering besloot HP dat de TouchPad niet goed genoeg verkocht en nam het apparaat uit de handel. Ook werd besloten niet langer op het eigen besturingssysteem WebOS gebaseerde hardware te maken. Ook de onvolprezen Palm Pre toestellen zijn dus gedoemd te verdwijnen. HP had gehoopt met tablets met het eigen besturingssysteem een belangrijke concurrent voor de iPad van Apple te worden. Die kans heeft het product tot vrijwel ieders verbazing niet gekregen. Het is ongebruikelijk zo snel na de introductie van een product er al mee te stoppen.

HP heeft aangegeven niet met de WebOS software te willen stoppen. Toch is het de grote vraag of er nog belangstelling voor het besturingssysteem is, nu HP er zelf geen brood meer in ziet.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Laatste reactie