abonneren

Tips en trucs voor het herstel van Windows 8

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Geavanceerd opstartmenu
  3. > Automatisch herstel
  4. > Opdrachtprompt
  5. > Register
  6. > Herstelimage
  7. > Nieuw beheerdersaccount
  8. > Vorige versies
Windows 8 lijkt een ‘stabiel’ besturingssysteem. Dat neemt niet weg dat er onverhoeds problemen kunnen optreden: een nukkige driver, een wispelturige (dual?) bootloader, corrupte systeembestanden, een vergeten wachtwoord… Dankzij enkele handige (en geavanceerde) herstelopties en -tools blijf je ook zulke rampscenario’s de baas.

Mac-gebruikers doen er wel eens smalend over: het blue screen of death (BSOD) dat bij zware problemen kan opduiken bij Windows. Ook in Windows 8, al heeft Microsoft het uiterlijk van het BSOD aangepast. Het scherm kleurt nu lichtblauw, bevat zowaar een emoticon (:() en verder een eenvoudige foutboodschap die je kunt gebruiken om op internet een oplossing te zoeken. Iets als system_thread_exception_not_handled (pci.sys), bijvoorbeeld. De kans is inderdaad groot dat je hier nuttige feedback krijgt (én dat het euvel aan een onvolkomen stuurprogramma te wijten is). Standaard komt dit BSOD slechts even in beeld, waarna Windows 8 zal herstarten. Om zo’n automatische herstart te vermijden moet je vooraf een instelling aanpassen: druk op Win+Pause, kies Geavanceerde systeeminstellingen, ga naar het tabblad Geavanceerd, klik op de onderste knop Instellingen en verwijder het vinkje bij De computer automatisch opnieuw opstarten.

bsod.png
Met wat geluk biedt het internet concrete oplossingen voor je BSOD-probleem.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags: bootproblemen

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord