abonneren

Tim Cook: "iOS wordt opener"

In het jaarlijkse gesprek met Allthingsd.com heeft Tim Cook uitgesproken dat iOS een opener besturingssysteem wordt. Er zouden meer instellingen gewijzigd kunnen worden en meer API’s voor ontwikkelaars worden vrijgegeven.

 

Tijdens de D11-conferentie wordt Tim Cook jaarlijks geïnterviewd door twee journalisten van Allthingd.com. Walt Mossberg en Kara Swisher voelden de CEO van Apple aan de tand. Het gesprek duurde een uur en bracht een aantal interessante dingen naar voren.

Zo werd Tim Cook gevraagd of Apple bereid is om meer mogelijkheden te creëren om iOS aan te passen. Hij antwoordde dat Apple bezig is om iOS opener te maken voor met name ontwikkelaars. Het zal verder waarschijnlijk mogelijk worden om aan te passen wat de hoofd-browser is.

Volgens Cook zal Apple wel altijd blijven schipperen tussen openheid en gebruikservaring. De filosofie van Apple is immers dat uniformiteit tot beter gebruiksgemak, stabiliteit en overzichtelijkheid leidt. Toch is Apple voornemens om meer API’s vrij te geven aan ontwikkelaars en iOS meer open te stellen. De API’s waar Cook het hier over heeft zouden heel goed bij de nieuwe iOS versie 7 kunnen horen.

Het is overigens volgens Cook niet de bedoeling dat bijvoorbeeld Comic Sans gekozen kan worden als lettertype, waar de uniformiteit onder zou lijden, maar wel dat er meer andere instellingen gewijzigd kunnen worden die minder impact hebben op de gebruikservaring.

Verwacht wordt dat het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 7 van Apple binnen twee weken wordt aangekondigd tijdens de WWDC 2014.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Tim Cook, Ios 7, Api's, aopple