abonneren

'Tails-besturingssysteem heeft ernstige beveiligingslekken'

Onderzoekers zeggen een aantal ernstige lekken te hebben gevonden in het ultraveilige besturingssysteem Tails. Het beveiligingsbedrijf zegt dat het door een aantal regels code uit te voeren de identiteit van gebruikers te kunnen achterhalen. De onderzoekers willen echter niet zeggen wát de lekken precies zijn.

'Extreem veilig'

Gaten in het Tails-OS zijn een ernstig probleem, omdat het besturingssysteem bekend staat als extreem veilig. Het OS heeft meerdere handige tools die alles wat je doet compleet anoniem maken. Tails was onder andere het besturingssysteem dat NSA-klokkenluider Edward Snowden gebruikte.

Complexiteit

De onderzoekers komen van beveiligingsbedrijf Exodus, dat informatie over zero-day-exploits verkoopt aan bedrijven. Volgens Exodus zijn de ontwikkelaars van Tails nog niet ingelicht over de kwetsbaarheden. Dat komt volgens één van de onderzoekers omdat er niet één zwakke plek in het systeem aan te wijzen is vanwege de complexiteit ervan.

De komende week wil Exodus de lekken openbaar maken in een aantal blogposts.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Tails

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord