abonneren

Symbian 02: applicaties ondertekenen

Vermoedelijk een van de grootste ergernissen onder Symbian-gebruikers is de zogenaamde certificaatfout, een melding die verschijnt als u een niet-ondertekende ofwel ‘unsigned' applicatie installeert.
Met name veel freeware-applicaties zijn unsigned.

U kunt ze omzetten van unsigned naar signed door een certificaat aan te laten maken op bijvoorbeeld cer.opda.cn/en (gratis registratie vereist). Daarbij hebt u het unieke IMEI-nummer van uw toestel nodig (te achterhalen via *#06#). Een eventuele slash (/) in dat nummer moet u weglaten. Ongeveer binnen een dag kunt u twee hulpbestanden downloaden. Het installatiebestand van de Symbian-applicatie (een sis-bestand) kunt u samen met die twee hulpbestanden via het Windows-programma SiSSigner ondertekenen. Het aanvragen van een certificaat is maar één keer nodig, daarna kunt u onbeperkt applicaties ondertekenen. Op tinyurl.com/pcmsign vindt u de vereiste software en aanvullende informatie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord