abonneren

Startknop van Windows 8.1 in het wild waargenomen

Via de bèta-versie van Windows Server is te zien hoe de startknop van Windows 8.1 eruit zal zien. Een .Net-ontwikkelaar heeft via Twitter foto’s gedeeld van het startmenu. Windows 8.1 voegt daarnaast ook nieuwe opties toe voor het bureaublad.

Een .Net-ontwikkelaar genaamd Robert McLaws heeft de startknop ontdekt in de nieuwste bèta-versie van Windows Server. Het betreft Windows Server 2012 R2. In deze bèta zitten de vernieuwingen voor de consumentenversie van Windows 8.1 ook ingebouwd. McLaws heeft screenshots gedeeld via Twitter.

De nieuwe versie van de startknop voor Windows 8.1 is niet simpelweg een kopie van de Windows 7-startknop. Er zijn een hoop extra opties toegevoegd die tevoorschijn komen na een rechtermuisklik. Zo kan het configuratiescherm snel worden weergegeven, zijn er diverse opties voor beheer en kan er een programma uitgevoerd worden. Ook kan de computer worden afgesloten of herstart op deze manier.

Het startmenu is nog altijd afwezig in de Modern UI (voorheen Metro Interface) van Windows 8.1 en is alleen waargenomen in de desktopomgeving. De Modern UI krijgt echter wel een aantal nieuwe features. Zo kan de grootte van de tegels worden ingesteld. Apps die niet voor de Modern UI bedoeld zijn kunnen alleen groot en klein ingesteld worden, maar Modern UI-apps hebben meer maatvoeringen. De tegeltjes kunnen in Windows 8.1 ook in groepen ingedeeld worden en zo beter gesorteerd.

De nieuwe Windows 8-versie kan ook in desktopmodus starten, zoals verwacht. Daarnaast wordt het nieuwe Internet Explorer 11 meegeleverd.

Bron: WinBeta

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Windows Blue, Startknop

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord